În cadrul colaborării avute cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară și Liceul Tehnologic Nr. 1 elevii clasei a XII – a A au beneficiat de o oră de consiliere în carieră din partea Facultății de Zootehnie și Biotehnologii. Profesorii din cadrul acestei faculăți au prezentat oferta educațională și avantajele finalizării acestei facultați precum și informații despre admitere.

Activitați practice în unitațile de alimentație publică colaboratoare

Elevii din școala noastră își desfașoară orele de instruire practică la agenți economici unde dobândesc cunoștințe, abilități și deprinderi specifice profilului.
Liceul nostru colaborează cu un număr de peste 10 unitați de alimentație publică (CasaTiff, restaurant Maimuța Plîngătoare,restaurat Da Pino ,restaurant Caro, restaurant Boieru, restaurant Crama Haiducilor, Pizzeria Toscana, Casa Piraților,etc),unde elevii iși desfașoară atât orele de practică curentă cât și de practică comasată.
Oferta educațională a școlii cuprinde clase de liceu pentru calificarea profesională tehnician în gastronomie, și clase cu calificarea profesională de bucătari și ospătar (chelner) vânzator in unități de alimentație, calificare cunoscută la nivel internațional.

Delicii de Crăciun

În cadrul activității elevii au pregătit diferite sortimente de gustări, antreuri reci și calde și preparate de cofetărie-patiserie.
La activitate au participat profesorii și maiștrii de instruire practică din școală.
Ne-au onorat cu prezența doi bucătari șefi de la unități de prestigiu din Cluj – Napoca care au adus rețete speciale.
Preparatele au fost distribuite tuturor elevilor din școală, în caserole de unică folosință, iar aceștia s-au bucurat și au apreciat savoarea lor.

Activitate de Craciun

Elevi din clasa a XI-a A,coordonati de doamna profesoara Vaidean Cristina,au realizat in laboratorul de gastronomie ,al Liceului tehnologic nr.1 Cluj-Napoca, o activitate practica .
Am pregatit impreuna fursecuri si o prajitura cu mere si portocale respectand reteta de fabricatie.
Elevii au identificat materiile prime si auxiliare,au cantarit si masurat volumele necesare si au respectat retetele de fabricatie.
Elevii si-au pus in valoare priceperea,creativitatea ,abilitatile practice  si au urmat pas cu pas etapele de lucru.
Au fost atenti si au preparat corect aceste delicii culinare ,pe care le-au impartit la colegi cu ocazia sarbatoririi Craciunului la scoala.
La finalul activitatii au igienizat usensilele,aparatura folosita,suprafetele de lucru cu grija si atentie.
   Cadru didactic:  Vaidean Cristina
                    Elevi: Jeler Daniela
                              Crisan Florin
                              Manasturean Andrada
                              Bordea Adela
                              Damianciuc Emima
                              Valea Roxana

Proiect  “Să fii la înălțime”

Titlul: Descoperă activitățile sportive din oraș

Descrierea activității: Cunoașterea activităților sportive și de lousier din oraș. Încurajarea elevilor de a participa la cât mai multe activități de acest gen. În același timp, autodepășirea lor  și orientarea spațio-temporală prin exerciții specifice gimnasticii artistice/acrobatice.
 
Obiective:
  1. Cunoașterea posibilităților de dezvoltare fizică armonioasă din zona
  2. Formarea unui stil de viață sănătos al elevilor
  3. Creșterea interesului elevilor față de activitățile sportive
  4. Dezvoltarea interesului față de activități sportive noi

 

Proiect “ Misterio”

Titlul: Descoperă activitățile de recreere și imaginație

Descrierea activității: Participarea elevilor la activități de recreere și folosirea imaginației în ieșirea din situații dificile. Elevii din clasa a XI C au participat la  centrul de amuzament “The Mystery Project” unde si-au pus imaginația la contribuție pentru a găsi indicii și de a reuși să rezolve misterele din cele două camere.
 
Obiective:
  1. Dezvoltarea interesului față de activități recreative noi
  2. Dezvoltarea gândirii și a imaginației
  3. Munca în echipă
  4. Dezvoltarea memoriei

Activitați practice în laboratorul de gastronomie al școlii

Activitatea practică se desfășoară în laboratorul de gastronomie al școlii și la restaurantele, cantinele sau unitățile de alimentație publică din Cluj-Napoca cu care școala are parteneriate și unde elevii dobândesc cunoștințe, abilități și deprinderi specifice profilului.

In laboratorul de gastronomie s-au desfășurat ateliere de lucru la care au fost invitați chef- bucătari de la restaurantele renumite din Cluj-Napoca. Oferta educațională a școlii cuprinde clase de liceu pentru calificarea profesională tehnician în gastronomie, și clase cu calificarea profesională de bucătari și ospătar (chelner) vânzator in unități de alimentație, calificare cunoscută la nivel internațional.