Liceul nostru a participat în anul școlar 2015-2016 la Proiectul „Olimpiadele Kaufland” obținând Locul II și un premiu în valoare de 20 000 de euro. Activitățile extracurriculare desfășurate în cadrul acestui proiect național au dat ocazia elevilor și profesorilor de a lucra în echipă, de a fi cetățeni responsabili și buni ecologiști, de a desfășura vizite culturale și informative, de a-și dezvolta creativitatea și perseverența. Vă invităm să descoperiți mai jos dovezi grăitoare ale îndeletnicirilor noastre recente.
Elevii claselor IX A și XI AB cu profilul tehnician în transporturi au vizitat firma Alex Auto Service unde au fost însoțiți de conducerea firmei, au vizitat atelierul de reparații și au primit explicații de specialitate.
Copiii au fost atenți și receptivi. Lor le-a plăcut faptul că mecanicii firmei le-au explicat la ce defecțiuni lucrau în acel moment și ce soluții propun.
La atelier li s-a vorbit și de responsabilitatea pe care o implică fiecare reparație, reparațiile defectoase putând duce la accidente serioase. Elevii au învățat ce responsabilități și beneficiii obții când lucrezi într-un atelier auto și unii elevi și-au exprimat interesul față de o carieră în domeniu.

Elevii liceului nostru a participat la diverse activități de ecologizare desfășurate în curtea școlii, în Parcul Oașului, pe străzile din apropierea școlii și în curtea bisericii aflate lângă școală. Pentru aceste activități, elevii au fost echipați cu mănuși, saci menajeri și greblă.
Elevilor le-a plăcut faptul că activitățile s-au desfășurat în aer liber, mai ales că a fost și timp frumos. Au avut sentimentul că au făcut ceva în folosul comunității.
Elevii au fost încântați de rezultatele muncii lor. Aceste activități au dus la dezvoltarea spiritului de voluntar la elevi în domeniul protecției mediului, au determinat formarea unei atitudini pozitive față de mediu, dar au avut drept rezultat și sensibilizarea elevilor și a comunității. Cu siguranță, ei vor fi mai responsabili în ceea ce privește protejarea spațiilor verzi, implicându-i și pe alții să contribuie la înfrumusețarea parcurilor, a mediului.

După cum facem în fiecare an, pentru a dezvolta spiritul competitiv şi dragostea pentru sport am organizat (în 4 noiembrie 2015) la noi în şcoală campionatul de fotbal pe clase, activitate la care copiii s-au înscris plini de entuziasm.

Atmosfera a fost deosebit de plăcută, s-a făcut galerie şi s-a jucat cu pasiune pentru titlul de cea mai bună echipă de fotbal din şcoală. Interesul şi calitatea jocului au fost ridicate deoarece au participat şi elevi care au câştigat anul trecut Cupa Coca-Cola pentru regiunea de NV.

Marii câştigători au fost clasa a XI-a AB, confirmând încă o dată titlul lor de cea mai bună clasă la fotbal. De asemenea, fair-play-ul şi disciplina de care e nevoie la un joc de fotbal sunt învăţături care în viitor îi vor ajuta să dezvolte un comportament mai tolerant unii faţă de alţii.

Curtea şcolii are nevoie nu numai de o ecologizare ci şi de o înfrumuseţare – asta au decis elevii noștri. Aşa că am găsit o zi frumoasă şi ne-am apucat de treabă  😎 .... Am luat din pepinieră vlăstari de gard viu şi câţiva brăduţi şi i-am plantat în curtea din spatele şcolii.
Copiii s-au simţit foarte bine, au lucrat în echipă, unii au săpat, alţii au plantat, dar în final toată lumea a fost mulţumită de această primă activitate de înfrumuseţare a curţii.
O altă activitate de plantare a avut drept scop cultivarea de plante aromatice cu atât mai mult cu cât în şcoala noastră elevii se specializează în gastronomie (în dotarea şcolii existând şi o cantină unde elevii fac practică). Astfel, elevii au creat o grădină de plante aromatice cu mentă, mărar, cimbru, tarhon, leuştean şi usturoi.
Copiii au fost încântaţi de ideea de a folosi produse proaspete pentru condimentarea mâncării pe care ei o gătesc la cantina şcolară. Unii din ei chiar au propus extinderea grădinii la primăvară prin cultivarea de pătrunjel şi busuioc. Noroc că avem o grădină mare...

Concursul de colinde organizat la noi în școală (în 6 noiembrie 2015) a avut drept scop redeșteptarea interesului copiilor pentru tradiții, dar și efectuarea unei preselecții pentru Festivalul-concurs de colinde și tradiții de Crăciun „Episcop Nicolae Ivan” ce se va desfășura în Cluj săptămâna viitoare.
Atmosfera în timpul concursului a fost deosebit de plăcută, iar unii concurenți ne-au încântat cu colinde vechi mai puțin cunoscute. Publicul spectator a fost foarte încântat că a putut și el vota elevii care vor merge mai departe să reprezinte școala la faza locală a concursului de colinde.
Organizarea acestui concurs de colinde a fost benefică atât pentru concurenți deoarece ei s-au familiarizat cu atmosfera de concurs, cât și pentru elevii din public care prin faptul că au fost implicați în votare au învățat să abordeze cu mai multă responsabilitate propriile îndatoriri.